تبلیغات
استخدام (جدید ترین استخدامی ها) - آشپذی مامان !
اخبار استخدام -استخدام -بازار كار



كباب برگ

 
مواد لازم ( برای 6 نفر):

1- گوشت راسته پاک کرده یک کیلو و نیم
2- پیاز دو سه عدد
3- روغن زیتون یک استکان
4- فلفل به مقدار کم


طرز تهیه کباب برگ :

برای تهیه کباب برگ باید از گوشت راسته گوساله یا گوسفند استفاده نمود، نکته قابل توجه برای کباب خوب انتخاب گوشت آن است که باید نرم باشد(بوسیله گردهای مخصوص نرم کننده گوشت را نرم و ترد نمود) ولی بهتر است گوشت را با آب پیاز و فلفل 24 ساعت قبل آماده و نرم نمود. انواع کباب باید در عین پختگی زیاد خشک نشود .

کباب را می توانیم به هر اندازه که میل داریم پهن کنیم به این ترتیب که راسته را روی تخته میگذاریم به اندازه ای که میل داریم پهنای کباب بشود یک قطعه جدا میکنیم مثلا پهنا چهار انگشت وآن قطعه را پهلوی قطعات دیگر میگذاریم قطعات دیگر گوشت میگذاریم قطعات دیگر را میبریم( با این عمل پهنای تمام گوشتها بیک اندازه میشود)، بعد گوشت را بقطر نیم سانتیمتر ورقه ورقه می کنیم و آماده میگذاریم،سپس پیاز را نرم رنده میکنیم و روغن زیتون و فلفل را با پیاز رنده شده مخلوط میکنیم و گوشت را در این مایه می خوابانیم و می گذاریم لااقل یکشب بماند بعد گوشتها را به سیخ کشیده و کمِی روی آن را با کارد میکوبیم و روی حرارت ملایم کباب میکنیم و گاهی سیخها کباب را بر میگردانیم کباب با ید در عین پختگی زیاد خشک نشود و آبدار باشد بعد کبابها را در دیس میکشیم و روی آنها را کمی نمک میپاشیم و کمی هم کره روی آن میگذاریم و اطراف آنرا با پیاز خلال کرده و جعفری تزئین میکنیم - کباب را نباید هیچ وقت لای نان قرار داد زیرا آب کباب به خورد نان می رود و خشک می شود .
در صورتیکه بخواهیم از گردهای نرم کننده مخصوص گوشت استفاده کنیم برای هر یک کیلو گوشت یک قاشق مربا خوری از گرد نرم کننده را با پیاز رنده شده مخلوط می کنیم و نیم ساعت قبل از کباب کردن گوشت را در این مایه میخوابانیم . ممکن است بدون روغن زیتون هم گوشت کباب را آماده کرد.

چلوکباب ترخونی



 ● مواد لازم برای
۴ نفر:

- گوشت چرخ کرده، ۳۰۰ گرم
- تخم مرغ،
۲ عدد
- پیاز، یک عدد متوسط
- زردچوبه، یک قاشق چای‌خوری
- ترخون تازه،
۳۰۰ گرم
- ماست، یک قاشق سوپ‌خوری
- نمک و فلفل به مقدار کافی
- روغن مخصوص سرخ کردن به مقدار لازم

طرز تهیه:

۱ ) ابتدا ترخون را پاک کرده و برگ‌ها را از ساقه‌ها جدا کنید. سپس برگ‌ها را بشویید و داخل سبدی بریزید تا آب اضافی‌شان خارج شود. سپس آنها را خرد کنید و کنار بگذارید.

۲ ) پیاز را پوست کنده و با رنده ریز رنده کنید.

۳) گوشت چرخ‌کرده را در یک کاسه متوسط بریزید. سپس پیاز رنده‌شده را همراه نمک و فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنید (از هرکدام یک قاشق چای‌خوری سرخالی کافی است).
حالا گوشت را با قاشق مخلوط کنید، سپس تخم‌مرغ‌ها را شکسته و به این مخلوط گوشتی اضافه کنید.

۴) در این مرحله بهتر است از دست‌تان استفاده کنید؛ پس ابتدا آن را خوب شسته و سپس شروع به ورزدادن گوشت با دست کنید. در این حین، ماست و ترخون خردشده را نیز اضافه کرده و به ورزدادن ادامه دهید.
نکته
۱) توجه داشته باشید بعد از اضافه‌کردن تخم‌مرغ‌ها، مایه گوشتی نباید خیلی شل باشد. درصورتی که شل بود، می‌توانید مقداری گوشت به آن اضافه کنید یا اینکه اگر تخم‌مرغ‌های انتخابی خیلی بزرگ بودند، به جای ۲ تخم‌مرغ از یک تخم‌مرغ استفاده کنید.
نکته
۲) اضافه‌کردن ماست برای تردشدن کباب است.

۵ ) بعد از اینکه مواد و گوشت خوب باهم مخلوط شدند، تابه بزرگی آماده کرده و مقداری روغن داخل آن بریزید و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید تا خوب داغ شود.
سپس هربار مقداری از گوشت را برداشته و در کف دست به شکل دایره درآورید و در روغن قرار دهید.
بعد از اینکه تمام سطح تابه با کباب‌ها پر شد و یک طرف آنها سرخ شد، آنها را برگردانده و طرف دیگر را سرخ کنید.

مدت زمان لازم برای پخت این کباب،
۳۰ الی ۴۵ دقیقه است. این کباب را با کته یا برنج زعفرانی نوش‌جان کنید.
نکته: برای آنکه نه‌تنها کباب شما بلکه برنج نیز دارای طعم و عطر متفاوتی باشد، می‌توانید هنگام دم‌کردن برنج، کمی پودر زیره لابه‌لای آن بپاشید و با این کباب ترخونی، میل کنید.

بریانی اصفهان


مواد لازم :

گوشت گوسفند بدون استخوان: ۲۰۰ گرم
دنبه: ۵۰ گرم
نعنا تازه: به مقدار لازم
پیاز خرد شده: ۱ عدد
زردچوبه: ۱/۲قاشق چایخوری
دارچین: ۱ قاشق غذاخوری
نمک وفلفل: به مقدار لازم
خلال پسته،خلال بادام: به مقدار لازم
نان سنگک 
زعفران حل شده: ۱ قاشق مرباخوری

دستور تهیه:

گوشت و دنبه را با ۱ لیتر اب وپیاز خرد شده و زردچوبه می پزیم پس از نرم شدن گوشت به ان نمک اضافه می کنیم .
گوشت و دنبه را با هم چرخ می کنیم و اب گوشت باقیمانده را کنار میگذاریم .
به گوشت چرخ کرده، فلفل و زعفران و نعنای تازه اضا فه کرده و با هم مخلوط می کنیم و دوباره چرخ می کنیم.
کفگیر مخصوص بریانی را روی شعله گاز میگذاریم تا داغ شود کمی از چربی اب گوشت را کف ان می ریزیم سپس کف کفگیر را پودر دارچین وخلال بادام و خلال پسته می پاشیم وگوشت چرخ شده را توی کفگیر پهن می کنیم و کفگیر را روی حرارت می گیریم تا کف بریانی طلایی شود نان سنگک را کف سینی پهن می کنیم و اب گوشت را روی نان سنگک می ریزیم و بریانی را روی ان بر می گردانیم.
اطراف بریانی را معمولآ با ریحان و جعفری و پیاز تزئین می کنند. بریانی را با دوغ تازه نوش جان کنید.

 

 


تهیه شش کباب

  

مواد لازم :

گوشت راسته گوساله 1000 گرم
فلفل سبز دلمه ای 2 عدد
پیاز ریز سفید 250 گرم
گوجه فرنگی 12 عدد
ماست ساده پر چرب 150 گرم
آب لیموترش 2 قاشق سوپخوری
زعفران 1 قاشق مرباخوری
فلفل 1 قاشق مرباخوری
نمك قدری

طرز تهیه شش کباب یا کباب سیخی :


زعفران را در کمی آبجوش حل میکنیم داخل ماست میریزیم پیاز رنده شده و فلفل کوبیده و آبلیمو را اضافه میکنیم و بهم میزنیم ، گوشت ها را بشکل مکعبهای کوچک بریده و در مایه ماست 10 تا 12 ساعت میخوابانیم .
پیازها را پوست کنده ، فلفل را هم تکه تکه بریده و گوشت و فلفل و گوجه فرنگی و پیاز را یک در میان به سیخ میکشیم و روی حرارت ملایم گوشتها را کباب کرده کباب ها را در دیس میکشیم و روی آن کمی نمک می پاشیم و کمی کره روی آن ها قرار میدهیم .
در صورت رعایت مقادیر مواد اولیه این غذا برای 6 تا 8 نفر کافیست .

 

مواد لازم:

- برنج 4 پیمانه

- رشته فرنگی خرد شده 1 پیمانه

- آب به مقدار کافی

- نمک 5 قاشق چایخوری

- روغن به مقدار کافی


طرز تهیه:


برنج را شسته و بگذارید تا 2 ساعت خیس بخورد . رشته فرنگی یا همان رشته سوپ را در روغن سرخ می کنیم . مرتبا هم می زنیم تا رنگ آن طلایی مایل به قهوه ای شود. آ ب اضافه برنج را خالی کنید.

برنج را به رشته فرنگی اضافه کرده و روی آن آنقدر آب بریزید که یک بند انگشت از ارتفاع برنج بیشتر باشد .نمک و روغن را اضافه کرده ، خوب مخلوط کنید . حرارت را ابتدا کمی زیاد کنید و پس از جوش آمدن ، حرارت را کم کنید .

آب برنج که کشیده شد ، دم کنی بگذارید و حرارت را کم کنید

 


مانتی(ترکمنی)


مواد لازم:‌

ـ گوشت خالص چرخ كرده (یك كیلو)
ـ چربی چرخ كرده (
۲۰۰ گرم)
ـ آرد (نیم كیلو)
ـ تخم مرغ (دو عدد)
ـ پیاز (
۵۰۰ گرم)
ـ كره (
۲۰ گرم)
ـ نمك و فلفل (به مقدار لازم)


طریقه پخت:
خمیر را بدون زدن مایهٔ خمیر ، با افزودن تخم مرغ ، عمل می آورند. گوشت دارای اندكی چربی را چرخ می كنند. مقداری پیاز را خرد می كنند و به گوشت می افزایند. پس از تهیه خمیر ، آنرا به قطر یك سانتی متر پهن كرده و با چاقو به اندازه های دلخواه می برند. سپس گوشت چرخ كرده را داخل آنها گذاشته ، خمیرها را می بندند. (اگر گوجهٔ خرد شده نیز به آن افزوده شود ، طعم بسیار مطلوبی می دهد). پس از آماده شدن خمیرهای حاوی گوشت ، آنها را در داخل طبقات فوقانی قابلمهٔ مخصوص مانتی پزی (كه دارای یك طبقهٔ پر از آب و چند طبقهٔ فوقانیِ مشبك می باشد) می چینند. برای جلوگیری از چسبندگی خمیرها به كف طبقات مشبك ، بهتر است كف آنها را با اندكی روغن ، چرب نمایند. پس از اینكه همه چیز آماده شد ، طبقهٔ زیرین قابلمه را پر از آب نموده و به همراه طبقات مشبك فوقانی كه خمیرها در آن چیده شده ، بر روی شعله قرار می دهند تا با بخار آب ، خمیرها و محتویات آن به خوبی بپزد. پس از
۴۵ دقیقه ، غذا می پزد. مانتی های پخته شده را در داخل ظرفی دیگر می ریزند و با اندكی كره ، آنها را به هم می زنند و به این ترتیب ، غذا برای صرف شدن آماده می شود.

 چغرتمه ( گیلانی )



مواد لازم :


مرغ متوسط یک عدد
تخم مرغ
۴ عدد
پیاز سرخ شده
۲ قاشق سوپ خوری
آرد یک قاشق سوپخوری
زعفرانیک قاشق مربا خوری
فلفل به مقدار لازم


طرز تهیه :


مرغ را پاک کرده و آن را چند قطعه کنید.
سپس کمی آن را سرخ کنید و با پیاز و زعفران حل شده و
۲ لیوان آب بگذارید بپزد.
سپس آرد را کمی در روغن تفت داده و به مرغ اضافه کنید .
نمک و فلفل را به مقدار کافی به آن اضافه کنید.
تخم مرغ ها را در ظرف جداگانه به هم بزنید و به چغرتمه اضافه
.  کنید

 بال مرغ کباب شده


مواد لازم برای ۱۲عدد بال:

ماست چکیده و یا معمولی ۲لیوان
پودر کاری ۳ قاشق غذاخوری
روغن مایع ۲قاشق غذاخوری
پودر دارچین ۲قاشق مرباخوری
سیرخرد شده ۲قاشق غذاخوری
نمک یک قاشق مرباخوری
بال مرغ ۱۲عدد

طرز تهیه:
هر کدام از بال های مرغ را به ۲ قسمت تقسیم کنید.
در ظرفی ماست، پودر کاری، روغن، دارچین، سیر و نمک را مخلوط کنید و بال ها را کاملا با این مواد بپوشانید.
بال ها را به مدت ۲ ساعت و یا تمام شب در یخچال قرار دهید.
فر را که از قبل روشن کرده اید روی ۲۰۰درجه سانتی گراد تنظیم کنید و سینی مناسب را با کاغذ فویل کمی چرب شده بپوشانید و با ل ها را یکی یکی در سینی بچینید و به مدت ۲۵ دقیقه تا زمان پخت کامل در فر قرار دهید.
توجه داشته باشید به جای کباب کردن می توانید بال ها را در روغن و حرارت کم نیز سرخ کنید

 


تاس کباب گیلانی



مواد لازم:

گوشت: یک کیلو
گوجه: نیم کیلو
پیاز:
۴ عدد
سماق: یک قاشق سوپ خوری
لیمو عمانی:
۵ عدد
فلفل سیاه و نمک: مقداری
سیب زمینی: نیم کیلو
روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه:

پیاز را پوست گرفته، حلقه حلقه می کنیم، سپس گوشت را قطعه قطعه کرده، با کمی روغن تفت می دهیم و یک لایه روی پیاز می چینیم و روی آن گوجه فرنگی حلقه شده و بعد گوشت تکه تکه شده را قرار می دهیم، لیمو عمانی خرد شده، سماق و فلفل را با کمی روغن و آب به مخلوط اضافه می کنیم و می گذاریم تا بپزد. می توان سیب زمینی را جداگانه سرخ کرده و یا این که به صورت حلقه ای روی غذا چید تا بپزد.

.

آبگوشت غوره ( هالاو سنندج)

مــــــــواد لازم

پیاز: 1عدد
گوشت گوسفندی: 1 کیلو
نمک و زردچوبه: به میزان لازم
نخود: یک و نیم پیمانه
برنج: 4 قاشق غذاخوری
سبزی آش: 500 گرم
بادمجان: 3عدد
غوره: 2 قاشق غذاخوری
آب غوره: 2 قاشق غذاخوری
عصاره غوره:1 پیمانه

 

طـــــــرز تهیه :
ابتدا سبزی ها را در آسیاب سبزی خورد کن اکا کاملا ریز خورد کنید
گوشت را با پیاز سرخ کنید و کمی زردچوبه به آن اضافه کنید. نخود؛ برنج و سبزی خرد شده را نیز به مواد اضافه کنید تا کاملا بپزد و جا بیفتد وقتی گوشت و نخود پخت؛ بادمجان را اضافه کنید و 20 تا 30 دقیقه زمان دهید تا بادمجان ها هم بپزند و مزه و طعم غذا را بگیرد؛ در همین حین عصاره غوره و آب غوره را به غذا بیفزایید تا حدی که آش ترش مزه شود دد
ترشی این غذا به ذائقه شما بستگی دارد. اگر خواستید آش ترش تر باشد؛ آب غوره بیشتر و اگر نه آب غوره کمتری بریزید و آب آن را جداگانه ترید کنید. هنگام سرو گوشت را با نخود بکوبید و در کنار بادمجان میل کنید. برای تهیه عصاره غوره؛ غوره را پخته و از صافی رد کنید تا تفاله آن گرفته و عصاره آن باقی بماند